På tiden!

har ni sett den här bilden? det är en leksakskampanj för ett känt varuhus och jag blir faktiskt väldigt glad av det jag ser. Tycker det är på tiden att vi bryter ner de löjliga könsroller och allt snack om vad som ”är manligt” eller ”typiskt kvinnligt”,, pff! Precis som att man säger att pojkar inte gråter när killar på dagis ramlar och slår sig och att tjejer ska leka med barbiedockor på rasterna…det är helt fel, sen så undrar man varför det finns mobbning och utanförskap i samhället? Det är på grund av att vi håller upp dem med typiska ”könsroller”

Vad är egentligen typiskt manligt och kvinnligt på 2000-talet kan man ju tänka…och svaret är ingenting, man borde vara precis som man är utan att oroa sig för vad andra tycker, särskilt inte på grund av någon gammal könsroll som hör hemma på stenåldern!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *