LÄS

Jag vill prata med er om en otroligt viktig sak som jag hoppas att ni inte sysslar med. Mobbning. Möter ju så otroligt många ungdomar så gott som varje dag och känner faktiskt att det är mitt ansvar att prata med er om det, för det är så viktigt att ni vet om hur det kan påverka andra människor. Mobbning och elaka människor är det värsta jag vet. Det absolut värsta och det är det hemskaste man kan göra mot andra människor.

Jag tror inte att ni inser hur mycket elaka ord kan påverka andra människor, göra dem ledsna för stunden men också påverka dem hela livet ut. Hela deras liv kan de påverkas av vad folk sagt till dem när de var små. Det förstör verkligen människors liv och även om ni inte tror det just då när ni gör det så ska ni veta att personen som mobbas påverkas av det hela livet ut…
Samma sak med tystnad, att se på medans andra mobbar och inte göra någonting är precis som att vara på det själv…det är nästan värre. Ni måste stoppa det på ett eller annat sätt, vågar ni inte gå emellan så hämta en vuxen eller någon annan, det är deras ansvar att ingripa! Men det är svårt, jag vet, och det bottnar oftast i osäkerhet och ja lita på det, det är därför man mobbas, för att man mår dåligt över sig själv, samma med folk som kollar snett på andra människor, har dålig attityd och pratar skit bakom ryggen. De gör det för att det är dem som mår dåligt och har personlig problem, inte för att det är något fel på personerna de utsätter dessa saker för.

Jag är glad att jag inte levde ett offentligt liv när jag var yngre och blev en förebild så som jag faktiskt inser att jag är idag. För när jag var yngre behövde jag en egen förebild att se upp till och behövde få leva mitt liv som jag ville, göra egna misstag och lära mig av dem. Jag var dessutom en vilsen och osäker person. Alla har inte den lyxen, yngre och yngre människor öppnar upp till ett offentligt liv genom att söka till tv-program, lägga ut sig själv på youtube och starta bloggar i hopp om det ack så eftertraktade rampljuset, i och med att de gör det vinkar de även farväl till den barndom de har och allt utrymme för misstag och lärdom. Och då får man ta det, elaka kommentarer, att få sitt liv utfläkt på skvallerbloggar and for what? Det är inte värt det. Och när vi ändå är inne på det, jag kräks på deltagare i trash såpor som Paradise Hotel och Big Brother som ”lever” på sina skandaler, sexbråk och sjuka ideal som de sprider till påverkbara ungdomar som ser upp till dem, inget ont mot deltagarna i sig såklart, jag tycker bara synd om dem för de är offer för giriga tv-bolag som utnyttjar dem för att ”göra bra tv” och tjäna pengar för att sen slänga dem åt sidan som gårdagens Metro tidning och går vidare till nästa gäng som ska få sina 15 minuter, blir ledsen att folk ens ställer upp på sånt…men mest ledsen blir jag för dagens vilsna ungdomar, det är inte lätt med dagens sjuka ideal.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *