Det här med att varva ner…

Någonting jag lärt mig värdet av under de senaste tiden är att inte glömma bort att ta det lungt. Ja, nu låter jag lat och lite bortskämd kanske men det är inte riktigt så jag menar. Utan mer hur viktigt det är att komma ihåg att ta det lungt, även när man har som mest.

När jag till exempel vaknat tidigt och haft en inspelning är det viktigt för mig att komma hem i lugn och ro. Sätta på musik och kanske äta någonting och bara vara. Jag kallar det för egentid mitt på dagen och det är någonting jag unnar mig eftersom att jag varit i en miljö som gör att jag hela tiden måste vara ”på” så är det viktigt för mig att få vara ”av” också. Samma med att boka in möten och även träff med vänner. Jag måste alltid landa emellan för att kunna maximera mötet. Det kallar jag för att investera i sig själv, för ingen vill ju sitta med en person som är trött och ofokuserad. Vare sig det handlar om ett möte eller häng med vänner, att investera tid i dig själv är att investera tid i dem!

Det var samma när jag var yngre och kom hem från skolan. Jag kunde aldrig börja med läxorna direkt utan var tvungen att ta det lungt ett tag innan och göra sånt som jag själv tyckte var kul. Hade vänner som körde på stenhårt och mådde väldigt dåligt. För dem blev skolan en ”börda” istället för någonting kul.


Jane, sibel och jag på inspelning av dramaserien Den Sista Dokusåpan. Den inspelningen krävde väldigt mycket av mig om man säger så. Vi filmade och övade manus i princip alla vakna timmar om dygnet och delade stugor med varandra på annan ort än stockholm. Det var svårt att få till det där med egentid men jag lyckades rätt bra ändå. Man får ta till sina knep helt enkelt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *