Den laglösa webben

Jag tycker att Tyra Sjöstedts debattartikel på SVT är läsvärd och intressant. Den lyfter frågan om det laglösa nätet där vemsomhelst skapar sin egen sanning. Som det ser ut idag får man göra som man vill på nätet, man får skriva vadsomhelst och behöver inte oroa sig för konsekvenser. Även om många höjer på ögonbrynet av den sägningen så är det tyvärr sant. Lagen och polisväsendet är bra på många sätt men den digitala revolutionen har inte tagits på allvar. Än. 

Jag har själv varit med och polisanmält förtal, osanningar, hemskheter som cirkulerat på nätet. Både för min egen räkning men även för andra. Vänner. Offentliga och privatpersoner. Varit nere på polisstationen och vädjat om att bli tagen på allvar. Allt har lagts ner utan motivering. Tyra har fått nog och det har även jag. Ingen människa, offentlig eller inte ska behöva bli kränkt på internet. Det är dags att samhället och staten tar sitt ansvar och tillsätter en nätombudsman.

.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *