Idag skriver jag i SVT DEBATT

Idag skriver jag i SVT Debatt om dokusåpan som fenomen och samhällskritik, tanken om den svenska synden och varför Paradise Hotel tar fighten och visar upp ett samhälle och bilden av unga som vi gärna vill slå ifrån oss men som vi inte kan blunda för. Deltagarna i programmet beskylls i dagsläget för både det ena och det andra men hur annorlunda är det vi ser i programmet från det som faktiskt sker i det faktiska livet?

Jag säger inte att det som sker på TV är exakt så som verkligheten ser ut men jag menar att det är löjligt att fasas så otroligt mycket över att simpelt tv-program som skildrar en del av verkligheten. Dokusåpan är och har alltid varit en samhällskritik på samma sätt som den är ett sätt att visa verkligheten som den är. Kan vi inte hantera det så kan vi inte hantera samhället vi skapat för oss själva. 

Du kan läsa min debattartikel på SVT genom att klicka HÄR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *