Om komplex och hjärnspöken

Jag har tänkt på en grej kring komplex och kroppslig ångest. Det är någonting som påverkat mig en del under mitt liv, inte så mycket nu när jag är vuxen och trygg i mig själv men särskilt under tonårstiden när min psoriasis precis började bli väldigt aktiv.

Ofta när man pratar om komplex fokuserar debatten på vad andra människor tycker och tänker. Man får höra om hur man ska stå upp mot mobbare och att glåpord från andra bara är ord som egentligen inte ska kunna påverka oss. Det är såklart väldigt bra och värdefulla tips men innan vi fokuserar på vad alla andra säger och hur det ska hanteras får vi inte glömma att ta en titt på vår största kritiker av de alla, som oftast är vi själva. Ofta är det vi själva som hindrar oss från att leva livet fullt ut, utan att behöva dras med ångest. Våra komplex är ofta hjärnspöken som vi använder mot oss själva, innan någon annan ens hinner göra det. Det är faktiskt lite sjukt hur vi människor är, när man tänker efter.

danielp-20danielp-16

Livet ÄR vackert, glöm aldrig bort det! Foto: Rebecca Willarp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *